Barlow TyrieBarlow TyrieBarlow Tyrie
Barlow Tyrie

BARLOW TYRIE: toonaangevend sinds 1920

Barlow Tyrie is wereldberoemd als producent van het beste buitenmeubilair voor tuin, terras en zwembad. De hoogwaardige teakhouten meubelen zijn afkomstig uit duurzame Indonesische plantages. Het hout wordt verwerkt met superieur vakmanschap, oog voor design en aandacht voor ergonomie.
De collectie bestaat uit:

  • zitbanken van teak
  • tafels & ligstoelen van teak en gemengde materialen
  • diep zitmeubilair
  • eetkameraccessoires

Teak: tectona grandis

Teak heeft van nature een hoog oliegehalte. Daardoor kan het extreme weertypes aan zonder gevaar op rotten. Teak is niet voor niets al eeuwenlang dé favoriete houtsoort in de scheepsbouw. Ook als timmerhout voor buitenmeubelen is het de absolute nummer één. Door het ultraviolette spectrum in zonlicht verweert teak geleidelijk tot gesofistikeerd zilvergrijs.

Handmatig vlechtwerk uit duurzame kunststofvezel

Het gevlochten buitenmeubilair is gemaakt uit een kleurvaste, extreem sterke, zon- en waterproof kunststofvezel. Elk meubel wordt met de hand geweven rond een aluminium frame, en is quasi onderhoudsvrij. Een aantal producten in deze collectie is ontworpen door Vladimir Kagan: een grote naam in hedendaags meubeldesign.

Roestvrij staal & aluminium

  • Barlow Tyrie gebruikt staal van 316 marinekwaliteit: extreem hard én gegarandeerd roestvrij.
  • De sterke aluminium meubelen bevatten geen teruggewonnen materiaal. Het aluminium wordt chemisch gereinigd, en krijgt een poedercoating tegen oxidatie.
  • De stoffen bespanningen worden gemaakt van Textiline®, geweven van niet-rekbare polyestervezel met PVC-coating. Deze stof is sterk, schimmel- en brandvertragend én onderhoudsvriendelijk.


Catalogus 2018
Bekijk hier PDF